субота, 27 квітня 2024 р.

 " Писанка – символ життя і краси"

18 квітня в читальному залі Публічна бібліотека с. Костинці пройшов майстер-клас із писанкарства " Магія Великодньої писанки".
Чудове свято організували зав. бібліотеки Даріна Гончарюк та неперевершена майстриня, вчитель інформатики Міла Михайлівна Гринчук для учнів 6 класу Костинецького НВК. Бібліотекар розповіла дітям про світле свято Воскресіння, звернула увагу на виставку- писанок , виготовлених майстрами нашого краю, що представлені у бібліотеці на виставкі.
Майстер-клас провела неперевершена майстриня Міла Михайлівна Гринчук , яка завжди з великою радістю та любов’ю ділиться з дітьми своїми вміннями та секретами, із традиційними і нетрадиційними методами писанкарства. Звернула увагу дітей на розмаїття символіки та кольорів. Червоний колір, наприклад, означав побажання любові, здоров’я, зелений - розквіту та достатку. Розписування писанок розпочалось із молитви "Отче наш".
Своїм досвідом поділилась вчитель Костинецької музичної школи Любов Василівна Собко.
Цікаво було спостерігати, як старанно діти малювали свої цікаві ідеї воском за допомогою писачків. В кожен витвір з любов’ю та світлими думками вкладалася частинка дитячої душі, про що свідчили їх радісні і весело сяючі очі. Як результат - чудове розмаїття дитячих фантазій наповнило тарілочку із писанками. Всі задоволені з веселим настроєм залишали стіни бібліотеки, дякуючи за чудово й корисно проведений час.






Немає коментарів:

Дописати коментар